Inštalačná hadica pre nadzemné bazény

bazénová inštalačná hadica

Biela inštalačná hadica pre nadzemné bazény je vhodná pre pripojenie trysiek, skimmeru, kartušovej aj pieskovej filtrácie, solárneho ohrevu a ďalších častí bazénovej technológie. Inštalačnú hadicu je možné deliť po 1,25 m pri 32 mm a po 1,5 m pri 38 mm priemeri.

fajka  Jednoduchá a rýchla inštalácia pomocou spojok

fajka  Na použitie s tŕňovým inštalačným materiálom

fajka  Stabilizácia voči UV žiareniu

fajka  Na pripojenie k bežným výstupom na 32 a 38 mm

fajka  Dĺžka hadice až 50 m v jednom kuse

Inštalačná hadica trvalo skladom
Objednať inštalačnú hadicu
napojenie hadice na bazénovú trubku

Napojenie inštalačnej hadice na bazénovú PVC rúrku

Pružnú inštalačnú hadicu je možné jednoducho spojiť s PVC rúrkou (alebo flexi hadicou) pomocou špeciálnej PVC spojky. Táto spojka má na jednej strane otvor na vlepenie rúrky 50 mm (či flexi hadice 50 mm) a na druhej strane univerzálny tŕň na nasadenie pružnej hadice 32 a 38 mm.

Ohybnú inštalačnú hadicu je potrebné na nasadenie na tŕň spojky utiahnuť sťahovacím pásikom. V opačnom prípade by sa mohlo stať, že sa hadica časom pri prúdení vody vysunie.

napojenie inštalačnej hadice

Prepojenie hadice s tŕňovým inštalačným materiálom

Pomocou inštalačného materiálu s tŕňmi je možné vykonať kompletné rozvody nadzemných bazénov. Guľové ventily, T-kusy, odbočky aj spojky je možné s hadicou jednoducho pospájať sťahovacím pásikom. PVC inštalačný materiál má tŕne pevne osadené vo všetkých potrebných vývodoch. Teda k inštalácii nie je potrebné žiadne lepidlo. Tŕne sú univerzálne pre hadicu s priemerom 32 aj 38 mm.

Najväčšou výhodou inštalácie bazéna pomocou hadice a tŕňovej inštalačky je rýchlosť, variabilita a kvalita spojov. Pre tento spôsob zatrubnenia bazénov nie su potrebné žiadne špeciálne znalosti a náradie. Stačí ostrý nôž a skrutkovač.

Inštalačný materiál pre hadicové pripojenie k bazénu

guľový ventil na bazénové hadice

Guľový ventil s napojením na hadice 32/38 mm

spojka pre bazénove hadice 32-38

Spojka/redukcia na spojenie dvoch hadíc  32/38 mm

redukcia z trubky 50 na hadicu 32 38

Spojka na rúrku 50 mm pre hadicu 32/38 mm